Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
    Tapijtenloods.nl - Vrijdag 23 Augustus 2024

    Hoe moet ik mijn wollen vloerkleed reinigen?

    Het reinigen van je wollen vloerkleed is een taak die zorg en aandacht vereist om het tapijt in een uitstekende staat te behouden. Wol geeft je interieur een sfeervolle uitstraling en zorgt daarnaast ook voor warme voetjes. Het materiaal is echter gevoelig voor vuil en vlekken en daarom is het essentieel om het regelmatig te reinigen. Maar hoe doe ik dat dan? Lees vooral verder. Hieronder leggen we je uit hoe jij je je wollen vloerkleed kunt reinigen.

    Wol als materiaal voor je vloerkleed

    Om je wollen vloerkleed goed te kunnen reinigen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de eigenschappen van wol. Zo is wol een natuurproduct en dat afkomstig is van dierenvacht, zoals van schapen en alpaca’s. Het materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en isolerende eigenschappen. 

    Vloerkleden van wol dragen bij aan sfeervol interieur door de warme uitstraling en helpen om geluid te dempen. Bij Tapijtenloods vind je meerdere soorten wollen tapijten in verschillende kleuren die gemakkelijk in verschillende interieurontwerpen thuis passen. De dikke stof met vezels is van nature vuilafstotend en bevat een beschermende buitenlaag, die voorkomt dat vuil of vloeistoffen tot diep in de stof doordringen. Echter is het wel belangrijk om het kleed regelmatig te onderhouden en behandelen. Hiervoor kun je diverse accessoires gebruiken, die ervoor zorgen dat je jarenlang kunt genieten van een goed onderhouden tapijt.

    Stofzuigen en nare geurtjes verwijderen

    In een wollen kleed blijven snel stofdeeltjes, zand, haren of etensresten achter. Deze komen in het kleed terecht wanneer je erop loopt, als je knoeit of als je huisdieren hebt. Het is daarom belangrijk om het kleed wekelijks grondig te stofzuigen, zodat het vuil niet tot diep in het materiaal doordringt. Dit doe je door rustig over het tapijt heen te bewegen met een borstelzuiger. 

    De stofdeeltjes in een kleed zorgen niet alleen voor een dof effect, maar creëren ook een muffe geur. Deze ongewenste geur haal je uit je kleed door hem buiten te laten luchten. Ook het uitkloppen van het tapijt helpt. Werkt dit allemaal niet? Maandelijks een laagje baking soda over je vloerkleed strooien zal de geur verwijderen. Laat de soda een uurtje intrekken en zuig het vervolgens op met de stofzuiger.

    Je wollen kleed grondig reinigen

    Wanneer je over je tapijt morst, is het het beste om je wollen tapijt direct te reinigen. Door middel van zout of baking soda zorg je dat de vlek niet in het kleed trekt en je hem later gemakkelijk uit je vloerkleed kunt verwijderen.

    Blijft de vlek zichtbaar? Overweeg dan een behandeling met water en azijn. Dep het mengsel met een licht vochtige doek en gebruik eventueel een droge doek om het vervolgens droog te maken. We raden aan om wrijving te vermijden. Hierdoor kun je de vlek namelijk dieper in de stof drukken. Verder kun je je wollen vloerkleed eens in de zoveel tijd schoonmaken met een tapijt reinigende mousse of shampoo. Laat eerst de tapijtreiniger intrekken, voordat je met een spons met koud water over het oppervlak heen beweegt. Gebruik hierna een droge doek om restanten te verwijderen en het wollen vloerkleed te drogen.

    Enkele wollenkleden uit onze collectie

    Ben jij nog op zoek naar een nieuw exemplaar? Bekijk dan eens het grote aanbod in onze webshop. Met de lichtere kleuren zorg je voor een frisse uitstraling. Wil je er zeker van zijn dan vuil minder opvalt? Kies dan voor een donkere variant. Hierop zijn vlekken namelijk minder snel zichtbaar.



     

    Natural Vloerkleed Wol Polyester Effen - laagpolig grijs

    vanaf €99,95

    Natural Vloerkleed Wol Polyester Effen - laagpolig donker grijs

    vanaf €99,95

    Natural Vloerkleed Wol Polyester Effen - laagpolig crème

    vanaf €99,95

     

     

    Je wollen vloerkleed reinigen met onze tips

    Als je je wollen vloerkleed goed wilt onderhouden en schoonmaken, moet je met een aantal dingen rekening houden. Probeer wekelijks gebruik te maken van de borstelstofzuiger om je kleed in een perfecte staat te houden. Last van nare geurtjes of vlekken? Kies bijvoorbeeld voor een tapijt reiniger om je vloerkleed in een goede staat te houden. Met deze tips is het gemakkelijk om je wollen vloerkleed te reinigen en in uitstekende staat te houden. 

    Meer informatie & inspiratie

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking